lunes, 28 de marzo de 2011

BONA VISTA I ALIMENTS

La DMAE (Degeneració Macular Associada a l'Edat) és una patología ocular comuna que actualment s'està tractant amb injeccions molt cares i doloroses.

Segons un article publicat avuí al Diario Médico, en el congrés celebrat a Munich, Alemanya, La luteína y sus beneficios para la salud ocular, i segons afirma Paul Berstein, del Centre Ocular Moran de l'Universitat de Utah (EEUU), "el risc de DMAE pot reduir-se fins a un 57% prenent 6 mg de luteina al día i un 20% en el cas de les cataractes".


La luteina és un pigment que es troba a la màcula ocular i que va disminuint amb l'edat.


Un dels aliments amb més luteina són les espinaques. Un estudi fet al Regne Unit per televisió a la BBC, va demostrar l'augment del pigment després de la ingesta diària d'espinaques durant varis mesos.


Per un altre cantó, es recomanen l'ús de carotenoids (pastanagues, per exemple), i grases poliinsaturades (com els àcids omega 3 del peix blau). En aquest sentit, s'està duent a terme un estudi, l'AREDS2 (http://www.areds2.org/), per estudiar l'influencia de determinats suplements nutricionals en la vista.

"De tota manera, es recomana també abandonar l'hàbit tabàquic, moderar el consum d'alcohol i vigilar la nutrició per que sigui més eficaç", segons aclareix Mina Chung, del Institut Ocular Flaum, a l'uUniversitat de Rochester, EEUU.

No hay comentarios:

Publicar un comentario