Fins i tot per reduir plaguicides en els cultius de pomes i prèssecs.
Així ho explica en un article publicat ahir dilluns a La Vanguàrdia el seu autor, Antonio Cerrillo, que "el 51% de les fruites i verdures fresques tenen residus químics, i el 2'4% rebasa el límit legal".
És per això que, segons continúa explicant l'article, l'UE imposa dures restriccions per l'ús de plaguicides químics degut el gran impacte que tenen sobre la salut i el medi ambient donat que el plaguicides s'acumulen en l'organisme humà on poden ser perillossos.
Així, una de les alternatives proposades és usar tècniques de confusió sexual entre insectes per a impedir la trobada de mascles i femelles, el que impossibilita la seva reproducció i la prevenció de plagues. Per aconseguir això s'usan difussors de feromones, l'olor de les hormones de la femella amb el que els mascles són enganyats amb pistes falses o atrapats massivament en trampes.
És important també destacar l'afirmació d'en Gustau Duch, expert en seguretat alimentària que assegura en aquest article que "en la mesura en que l'agricultura industrial y els monocultius creixen, augmenta l'ús global de plaguicides".
Per aixó, no em cansaré de defensar una agricultura més ecològica.
A més, us convido a que veieu en aquest blog mateix el reportatge "Una granja para el futuro", en que es defensa una agricultura que usa els boscos com a terreny de cultiu (i aqu´a Catalunya de bosc no ens en manca). En aquest sentit, us recomano el programa "En clau de vi" en que s'entrevista a René Barbier i mireu com fa el seu raïm (http://www.tv3.cat/videos/3751390)..
No hay comentarios:
Publicar un comentario